Over mij

Mijn jeugd bracht ik door in een familie waar tamelijk veel kunstenaars in voorkwamen. Ook mijn vader en mijn oudere broers waren kunstenaars en hun vrienden en vriendinnen kwamen geregeld bij ons thuis. Ik herinner mij mijn jeugd dan ook als doordrenkt van kunst. Als vanzelf leerde ik schilderen en tekenen en dit maakte toen een belangrijk deel van mijn leven uit. Later wendde ik mij ervan af en wijdde ik mij aan mijn maatschappelijke carrière.

Een jaar of wat geleden kreeg ik zin om weer te gaan buitentekenen en dit resulteerde in een passie voor de dijkcoupures en het omliggende cultuurlandschap.

Ik vind die blokken beton in de dijk zo fascinerend: ze liggen in het landschap als een herinnering aan vervlogen tijden. Ik teken ze met grafiet omdat die techniek mij de ruimte geeft om het historisch karakter van de blokken beton uit te drukken.

Onderweg langs de Noord-Groninger dijken vind ik dode takken, een enkele keer aan het wad een stukje drijfhout. En in de late winter ligt de geploegde kleigrond in strakke rijen tot aan de horizon. De kluiten ervan probeer ik, geabstraheerd, weer te geven.

augustus 2022